5 praktische tips om je doelen te bereiken


Als je dit leest ben je waarschijnlijk klaar voor de volgende stap op weg naar het bereiken van je doelen.

Gemotiveerd zijn is één ding, maar je ambities verwezenlijken is weer een ander verhaal! Ga aan de slag met deze vijf eenvoudige tips.

Visualiseer je ambities


Het is tijd om al je ambities te visualiseren en waar te maken. Zo kom je verder. Begin met het maken van een moodboard van je doelen. Knip foto's uit tijdschriften die verbeelden wat je zou willen bereiken. Plak of prik deze visuele motivaties op een groot bord. Zo wordt je aangespoord om door te gaan.

Stel dagelijkse reminders in


Maak slim gebruik van je smartphone — stel een melding in voor halverwege de ochtend en de avond om je te herinneren aan de vooruitgang die je boekt. Wees creatief met je meldingen (goede voorbeelden zijn: “Hou vol!” of “Je bent op weg naar een betere zelf”), en gebruik ze de hele week door om je extra te motiveren.

Uit onderzoek blijkt: zoek een buddy!


Samen sta je sterker. Ook al zijn je ambities een persoonlijk streven, onderzoek toont aan dat mensen eerder geneigd zijn om vast te houden aan een bepaalde routine en hun doel te bereiken als ze een medestander hebben. Werk samen met een vriend of familielid en probeer een gezamenlijk doel te bereiken — inspireer elkaar!

Doe aan positieve bekrachtiging


Beloon jezelf af en toe met iets kleins, bijvoorbeeld met tien minuten langer uitslapen of een aflevering van je favoriete serie.

Maak er een gewoonte van en hou vol!


Uit onderzoek* blijkt dat je ongeveer 18 dagen nodig hebt om een gewoonte te ontwikkelen. Als dat je lukt, blijf volhouden!

* BRONNEN
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ejsp.674/abstract