5 gratis apps om je doelen bij te houden (en te bereiken)


Het schijnt dat de meeste landen en culturen wel één of andere versie hebben van het gezegde “falen om te plannen, is plannen om te falen”. Voor het bereiken van je doelen is namelijk meer nodig dan goede voornemens en mooie woorden— daar zijn daden, inzet en verantwoordelijkheid voor nodig.
Of je nu een nieuwe activiteit wil proberen of een nieuwe taal wil leren, zelfs de meest productieve mensen kunnen profiteren van het installeren van enkele belangrijke apps op je smartphone, tablet of computer, die helpen je doelen bij te houden en te bereiken.

We gaan je helpen om je to-do-lijst af te werken, mijlpalen te bereiken en gewoontes te ontwikkelen die je dichter bij je doel brengen. Downloaden maar en je kunt aan de slag.

Strides


Als je van datavisualisatie houdt, dan is dit de app voor jou. De mooi vormgegeven grafieken laten duidelijk je geplande doelen en je vooruitgang in een aan te passen tracker zien. Het dashboard is niet alleen bedoeld als mooi plaatje — onderzoek naar hersenpatronen* heeft aangetoond dat visualisatie helpt bij het bereiken van doelen.
stridesapp.com

GoalsOnTrack


Ze noemen zichzelf “de systematische aanpak om meer te bereiken”. Deze app integreert niet alleen psychologische praktijken en gedragswetenschappen ten aanzien van het stellen van doelen en persoonlijke ontwikkeling, maar is ook eenvoudig en makkelijk in gebruik. Ons favoriete onderdeel is de voortgangstracker, omdat - volgens een onderzoek** dat in Harvard Business Review is gepubliceerd - het daadwerkelijk zien van vooruitgang een enorm belangrijke factor is om je te motiveren om je doelen te bereiken.
goalsontrack.com

Achieve – Productivity Timer


Achieve is de eenvoudigste app op deze lijst. Het is een eenvoudig tijdmanagementprogramma dat helpt om je productiviteit bij te houden en te verhogen. Het programma bestaat uit “werkcycli” met korte en lange pauzes om maximaal gefocust te blijven en taken sneller af te ronden. Ideaal voor het opsplitsen van zeer grote doelen in duidelijke, kleinere subdoelen.

Irunurun


Deze app draait om verantwoordelijkheid en richt zich op terugkerend gedrag en dagelijkse vooruitgang. De grafieken met de “prestatiegeschiedenis” bevorderen samenhang en stimuleren verbetering, zodat je met realtime gegevens je doelen altijd goed in het vizier houdt.
irunurun.com

Coach.me


Deze toonaangevende app houdt de ontwikkeling van gewoontes bij en richt zich op begeleiding en motivatie om zo je doel te helpen bereiken. Wil je extra ondersteuning of community feedback digitaal beschikbaar hebben, dan kun je via de app een van hun persoonlijke coaches inschakelen.
coach.me

BRONNEN:
* https://www.psychologytoday.com/blog/flourish/200912/seeing-is-believing-the-power-visualization
** https://hbr.org/2011/05/the-power-of-small-wins